maandag 14 december

Magento 2 Frontend Development II training

Online, Anywhere
Training Logo

De Magento 2 Theming training deel I haakt in op XML en PHTML. Dit deel II gaat verder met RequireJS en KnockoutJS, twee wezenlijk andere theming onderdelen ten opzichte van M1. Met deze JavaScript technologieen is het mogelijk geworden zaken als de checkout, prijsmodellen, winkelwagens aan te passen zonder core hacks en rare trucs. Deze training geeft frontend developers een uitstekende kickstart met M2 JavaScript.

In het kort

Training Magento 2 Frontend Development II training
Prijs € 369,00
Datum & tijden maandag, 14 december 2020, 09:30 - 13:00 (3,5 hours)
dinsdag, 15 december 2020, 09:30 - 13:00 (3,5 hours)
(This training includes 2 separate sessions with time in between for self-study.)
Inbegrepen Cursusmateriaal
Codevoorbeelden
Taal Engels (of indien geen Engelse deelnemers gewoon in het Nederlands)
Locatie Anywhere
Trainings type Open inschrijving / klassikale opzet
Docent Jisse Reitsma
Voor wie? Technische webwinkeliers
Webdesigners
Frontend developers
Vereisten Ervaring met Magento 2
Kennis van Magento 2 XML layout (deel 1 van de training is aanbevolen)
Kennis van Magento 2 PHTML templating
Kennis van jQuery en vanilla JavaScript

Onderdelen

 • JavaScript standaarden
 • jQuery en Magento 2 widgets
 • Function Invocation patterns
 • Module pattern in Magento 2
 • AMD en RequireJS gebruik en configuratie
 • KnockoutJS gebruik (observables, subscribers, templating)
 • UIComponents in de frontend
 • XML configuratie van UiComponents
 • Stap toevoegen aan Magento 2 checkout
 • JavaScript parent classes
 • Schone overrides van core JS libraries
 • Customer data handling en depersonalizers
 • Full Page Cache en Private Content
 • JavaScript prototyping
 • Debugging UiComponents

Een duidelijke en diepgaande uitleg van Magento 2 JavaScript

Next level JavaScript programmeren

De Magento 2 thema laag draait voor een veel groter deel rond JavaScript dan Magento 2 dat deed: jQuery scripts en afhankelijkheden worden gelazyload via RequireJS, die beantwoorden aan de AMD standaard zodat HTML DOM en JavaScript modules van elkaar zijn losgeweekt. KnockoutJS geeft hier een extra AngularJS-achtige draai aan, waarbij UIComponents de hele lijn van XML layout, HTML templates, PHTML templates, AJAX calls, KnockoutJS en RequireJS samen laten smelten in herbruikbare onderdelen. Deze Magento 2 theming training legt uit hoe je zelfstandig de JS technieken kan aanpassen, en is daarmee een essentieel onderdeel van de leercurve van een frontend developer.

Geen focus op jQuery

Deze training legt geen focus op jQuery. In de features van Magento 2 is herhaaldelijk aangehaald dat ProtoType/Scriptaculous is vervangen met jQuery, maar dat is eigenlijk een onbelangrijk wapenfeit. jQuery kennis is weliswaar nodig, maar de frontend architectuur wordt juist bepaald door de samenhang van RequireJS en KnockoutJS, waarbij specifieke Magento tags bepalen wat waar wordt ingeladen. Deze JavaScript training hamert juist op het onder controle brengen van KnockoutJS en RequireJS.

En alles tezamen: UiComponenten

Worden vervolgens KnockoutJS en RequireJS gecombineerd met bestaande technieken als XML layout, Block classes (met een $data configuratie) en PHTML templates, dan is hiermee de basis geboren voor UiComponenten: Een half server-side-gerenderde, half client-side-gerenderde bundeling van functionaliteit, waarop bijvoorbeeld de Magento 2 checkout sterk gebaseerd is. We leggen dan ook tijdens de training uit hoe je de checkout kan aanpassen, bedoeld als een handige praktische exercitie om UiComponenten beter te begrijpen. Heb je de checkout onder controle, dan heb je alles onder controle.

Samen met "Knockout" Jisse

De docent Jisse Reitsma helpt je goed op weg om JavaScript onder controle te krijgen. De bijnaam "Knockout" verdiende Jisse tijdens een unconference waarmee enkel is gefeest en geslapen. Maar met Jisse draait het om veel meer dan alleen gezelligheid: Hij is niet alleen de lead developer en oprichter van Yireo, maar is ook begin 2017 benoemd tot Magento Master "Mover" en heeft in die rol regelmatig overleg met Magento architecten als James Zetlan en Anton Krill, precies over dit onderwerp van Magento 2 JavaScript. Jisse reist inmiddels veel om dwars door heel Europe trainingen te geven.

Een kijkje in de richting van PWA

De training geeft ook wat meer inzicht over de toekomstige veranderingen in Magento 2: Magento heeft de feature PWA op de roadmap geplaatst - Progressive Web Apps - waarmee een webapplicatie als Magento kan worden voorzien van native app functies zoals copy-to-dashboard en offline functiontaliteit. Het implementeren van PWA in de frontend betekent dat er flink wat gaat veranderen in de komende 4 jaar. Dat is vrij natuurlijk in een frontend wereld waarin iedere week weer een nieuw JavaScript framework verschijnt. Tijdens de training haken we hier op in, inclusief een bespreking van headless Magento setups.

Bewijs van deelname

Onze Magento 2 trainingen vallen niet onder het officiele Magento U programma. Echter, Yireo heeft naam gemaakt als aanbieder van trainingen van hoge kwaliteit. Indien gewenst kunnen we na de training een bewijs van deelname toesturen.

Maatwerk of regulier?

Ieder heeft zijn eigen tempo qua leren. Naast reguliere trainingen bieden we ook maatwerk trainingen. Voor een team van 3 of meer developers is dit al snel voordeliger dan een klassikale training. Neem contact met ons op voor meer details.

Cursusmateriaal

Iedere cursist krijgt na de trainingsdag digitaal cursusmateriaal opgestuurd. Dit materiaal bestaat uit slides plus handige notities en referenties. Daarnaast zijn binnen onze Yireo Training repository (GitHub) tientallen handige code voorbeelden terug te vinden.

Een training-op-afstand in de praktijk

Deze training wordt online gehouden via een Zoom hangout. Maar het is meer dan een simpele video call: Je krijgt toegang tot digitaal cursusmateriaal van slides, notities, links en code voorbeelden, via jouw eigen Yireo Training Account. Kortom, je zit eigenlijk in bij een normale training-op-locatie maar dan met de voordelen van online.

Naast Zoom, maakt een remote Yireo training ook gebruik van HTML/JavaScript-gebaeerde slides (feitelijk een maatwerk React component), Google docs voor extra notities, camera gericht op de docent, camera gericht op het whiteboard en online git repositories met tal van voorbeelden.

Meer over onze online training aanpak (Engels)

 • Developer in Magento 2, React en Vue
 • Magento Master 2017 & 2018 & 2019
 • Board member van ExtDN
 • Organisator Reacticon & MageTestFest
 • Eigenaar, ondernemer en developer
 • Voormalig Zend Z-Team member
 • Voormalig HP-UX & VMware ESX docent
Magento Master

Over Jisse Reitsma

Jisse Reitsma is een bekendheid in de Magento community - zowel in het binnenland als in het buitenland. Hij is de oprichter van Yireo, maar tergelijkertijd het technische hart: Onder Magento 1 heeft hij vele tientallen Magento extensies geschreven - het grootste deel daarvan is gepubliceerd op GitHub, een kleiner aantal wordt verkocht via de internationale Yireo site.

Developer in hart en nieren

Als lead developer en all-round DevOp engineer heeft Jisse in de loop van de jaren veel kennis opgedaan op het praktische vlak: De moeilijkheden van het implementeren van Magento projecten zijn bij hem bekend - de praktische issues, strategische afwegingen en kleine bugs.

Tergelijkertijd heeft hij zich toegewijd aan cutting-edge technologie, zoals NodeJS, nieuwe Magento 2 ontwikkelingen en nog veel meer. Dankzij deze enorme ervaring en kennis lukt het hem developers binnen een mum van tijd up-to-date brengen.

Docent met heldere uitleg

Iedereen kan een praatje houden over techniek. Maar anderen onderwijzen vergt meer dan kennis. Het is precies waarin Jisse zich onderscheidt: Zijn uitleg is helder, zijn verhaal heeft een opbouw en dankzij zijn didactische vaardigheden weet je zeker dat een training met Jisse jouzelf ook verder helpt.

Organisator van technische events

Jisse is ook mede-organisator van het Magento 2 Seminar (twee keer in 2016 met ieder 200-220 deelnemers), MageTestFest (in 2017 met 180 developers en in 2019 met 120 developers), Reacticon (twee keer in 2018) en diverse hackathons en usergroups. Het is een efficiente manier gebleken om zowel kennis op te doen als kennis te delen.

ExtDN board member en team-lid

Onder de vlag van ExtDN werkt Jisse samen met tientallen andere extensie ontwikkelaars om de kwaliteit van Magento extensies te verbeteren. Hij is board member en bepaalt daarmee de strategie op langere termijn. Maar hij is ook praktisch bezig in verschillende werkgroepen.

Magento Master 2017 & 2018 & 2019

In 2017, 2018 en opnieuw 2019 is Jisse Reitsma door de Magento organisatie zelf verkozen tot Magento Master "Mover", vanwege zijn inzet voor usergroups, seminars, hackathons en blogs ten einde de Magento 2 architectuur te promoten.

Klanten waar we trainingen aan hebben gegeven

AbovoMedia Besite Buro26 Byte CreativeICT Elgentos Esser Emmerik Experius GJ-R Web GetNoticed Hith HostingXS Joba Kega MediaCT Metmeer Muntz PON PremiumInc Pro24 Regular Labs Sols Webdesign Spellenhuis Studio Emma Studio Lupa TIG Tickles Tinx IT Vendic Vicus WebdesignTilburg X-Interactive YouWe YourHosting Ziggo

Leertraject

Iedere Yireo training is onderdeel van een overkoepelend leertraject om je verder te helpen met de stof:

Magento 2 developers verder helpen

Yireo is een van de frontrunners met Magento 2: We hebben inmiddels meerdere developer congressen georganiseerd (Magento 2 Seminar, MageTestFest, Reacticon). We ontwikkelen stabiele Magento 2 extensies zoals EmailTester en CheckoutTester. Daarnaast zijn we actief in verschillende andere initiatieven zoals Deity, ExtDN en DevExchanges.

Doordat Yireo de technische kennis continue vertaalt naar een bruikbare uitleg voor velen, ligt de kennis van Magento 2 bij Yireo boven het gemiddelde. Met een training bij ons profiteer jij daar ook van.

Wil je met ons bellen? Dat kan!

Telefoon: 0848 744290

We beantwoorden jouw vragen en helpen je graag aan de juiste kennis!