background

Yireo Conferenties

Omdat we van feestjes houden

In de afgelopen jaren hebben we tal van conferenties georganiseerd. En dat willen we in de toekomst ook blijven doen. Voor nerds, door nerds.
MageUnconference NL v1

MageUnconference NL v1

Juli 2023

Afgekeken van andere MageUnconferences, werd dit concept door Yireo teruggebracht naar de Nederlandse community. Twee dagen van random talks, ongeorganiseerde sessies en relaxed feesten op de locatie van Fort aan de Klop, Utrecht. En zelfs 3 nachten voor degenen die op de locatie verbleven. In totaal waren er 180 mensen aanwezig. Allemaal met een Mandaloriaans gevoel.
Reacticon 4 online v4

Reacticon 4 online v4

Oktober 2021

De vierde editie van Reacticon, nog steeds in COVID-jaren, besloeg in totaal vier dagen. Op de agenda stonden PWA Studio, Hyvä en ook Shopware (voor het eerst). Een geweldige mix en wederom liepen de video hits in de 1000 na afloop.
Reacticon 3 online v3

Reacticon 3 online v3

Oktober 2020

En toen gebeurde COVID. We hadden Burgers Zoo al geboekt voor een wilde rit, maar maakten van Reacticon 3 een online conferentie. Verspreid over drie dagen, talloze talks, waaronder een lancering van Hyvä. En het YouTube-kanaal bleef maar hits ontvangen.
MageTestFest Firenze v2

MageTestFest Firenze v2

Maart 2019

Dit was eigenlijk de wildste van alle conferenties tot nu toe. Samen met de hulp van MageSpecialist organiseerden we MageTestFest in het Odeon theater in het oude centrum van Florence, Italië. Niet zo veel aanwezigen (130), maar wel veel goede grappen (zoals filmposters) en veel aanwezigen hebben er goede herinneringen aan.
Reacticon 2 Eindhoven v2

Reacticon 2 Eindhoven v2

Oktober 2018

We besloten het succes van Reacticon te herhalen. We verhuisden van Strijp-S naar de High Tech Campus, ook in Eindhoven. De sfeer was gelikter, de onderwerpen van de kaart. 220 mensen kwamen opdagen.
Reacticon 1 Eindhoven v1

Reacticon 1 Eindhoven v1

Maart 2018

Magento frontending veranderd. Om op die wagen te springen, besloten we een Magento conferentie te organiseren, gericht op verschillende technieken - PWA Studio, Vue Storefront, DEITY, Snowdog, Magento-in-Laravel en nog veel meer. Deze eerste Reacticon vond plaats in het Blue Collar Hotel in Strijp-S, Eindhoven. Er was plaats voor 100 mensen, maar met 140 mensen verlegden we de grenzen.
MageTestFest Amersfoort v1

MageTestFest Amersfoort v1

November 2017

De Magento 2 Seminars waren goed, maar ons hart lag bij devs. Dus stapten we op om een conferentie te organiseren die alleen voor ontwikkelaars was, internationaal georiënteerd. En met een pure focus: Magento testen. Dit bleek goud waard, met veel bier, 190 aanwezigen. Podium was de Prodent Fabriek in Amersfoort.
Magento 2 Seminar v2

Magento 2 Seminar v2

Oktober 2016

Dit werkte. Meteen na het eerste Magento 2 Seminar veranderde er zoveel binnen Magento, dat we het nodig vonden om hetzelfde nog een keer te doen in hetzelfde jaar. Het tweede seminar duurde een hele dag met 2 tracks en in totaal 220 deelnemers.
Magento 2 Seminar v1

Magento 2 Seminar v1

Maart 2016

Toen Magento 2 eind 2015 officieel uitkwam, sprong Yireo erop in door het eerste evenement wereldwijd te organiseren dat zich alleen richtte op Magento 2. Gewoon een middag in de Utrechtse bedrijvenboerderij Mereveld met 160 aanwezigen. En we waren er trots op dat Anton Kril, voormalig tech lead bij Magento, iets over Magento kwam uitleggen.