Yireo Blog

We helpen je graag up-to-date te blijven met nieuws en tips
vrijdag, 20 juli 2018: Magento 2 Frontend Development I training in BirkStaete Soest, Nederland » Meer informatie

MUG Waalwijk op 17 mei

Het is een tijd rustig geweest met MUG meetups: Drukte, hectiek - en dat is jammer. Want een MUG levert altijd heel veel op voor alle aanwezigen. Inspiratie om nieuwe dingen te onderzoeken, praktische tips om aan de slag te kunnen en natuurlijk ook veel gezelligheid. Op 17 mei is het gelukkig weer tijd voor een MUG.

Geschreven door Jisse Reitsma op 9 mei 2018

MeetMagento NL 2018 en ExtDN

Over een maandje is het al zo ver: De jaarlijkse MeetMagento Nederland vindt dan plaats in Utrecht. En dit jaar is Yireo ook weer van de partij maar met een ander jasje: ExtDN - een initiatief van internationaal bekende Magento extensie ontwikkelaars om code kwaliteit omhoog te krikken.

Geschreven door Jisse Reitsma op 6 mei 2018

Magento Imagine en een Masters Award

Een paar weken geleden vond Magento Imagine 2018 plaats. Er zijn al genoeg blogs geschreven over het technische nieuws dat naar buiten kwam: Magento 2.3, PWA Studio, GraphQL support, Community Engineering projecten als MSI, Page Builder, etcetera. Ik schrijf daarom geen extra overzicht van het event, maar ik wilde wel mijn dank uitspreken voor de Magento Masters award die ik tijdens Imagine ontving.

Geschreven door Jisse Reitsma op 1 mei 2018

JavaScript training op 3 mei

Op donderdag 3 mei duiken we in het JavaScript systeem van Magento 2. Als frontend developer loop je vroeg of laat tegen het uiComponent systeem van Magento 2 aan: Of het nu gaat om simpele aanpassingen, of de JavaScript logica aanvullen, een goede kennis is belangrijk. Onze training stoomt je klaar.

Geschreven door Jisse Reitsma op 28 apr 2018

Reacticon was een megasucces

Op 16 en 17 maart 2018 vond Reacticon plaats: Een Magento developer congres rond PWA (Progressive Web Apps). En het was een megasucces: De zaal die eigenlijk alleen een plek bood voor 90 man werd volgepropt tot aan 116 mensen. En nog steeds was er een wachtrij van rond 40 mensen.

Geschreven door Jisse Reitsma op 30 mrt 2018

MageTestFest - een uniek developers event

Misschien is het al voorbij de radar gekomen: Half november vindt er een nieuw Magento developer congres plaats - MageTestFest - georganiseerd door Yireo, van 15 tot en met 18 november 2017, met veel verschillende onderdelen die een verschil maken: Het evenement begint met 2 dagen workshop, gevolgd met een diepgaand kenniscongres, een after-party en een hackathon. Voor wie? Developers. Waarover? Testing.

Geschreven door Jisse Reitsma op 16 sep 2017

MUG Zwolle over Magento 2 migraties

Op 12 september 2017 organiseren we een nieuwe MUG - deze keer in samenwerking met nieuwe speler op de markt Primegento, onder het Dutchento hoedje van de Magento User Group Overijssel space en op een mooie locatie te Zwolle.

Geschreven door Jisse Reitsma op 18 aug 2017

Headless met Hatimeria

Magento 2 is al een stuk stabieler dan eerst en velen besluiten daarom dat nu de tijd rijp is om over te stappen. Maar het betekent niet dat er niets meer gebeurt in Magento land. Integendeel. Op de roadmap van Magento is een feature "PWA" verschenen, wat een enorme impact op de toekomst van Magento gaat hebben.

Geschreven door Jisse Reitsma op 20 jul 2017

Magento gebruikers groepen

Het is erg leuk om te zien hoe populair Magento is in Nederland vergeleken met andere landen. En hoe actief de Nederlandse community is.

Daarbij spelen gebruikersgroepen een belangrijke rol. Voor de nieuwkomers (en ook de oudgedienden) een overzicht van wat een gebruikersgroep een gebruikersgroep maakt. Plus de agenda.

Geschreven door Jisse Reitsma op 9 jul 2017

Presentatie bij AmsterdamPHP

Jaren geleden heb ik ooit tegen mezelf gezegd: "Als ik toch eens bij de AmsterdamPHP meetup zou spreken, dan ben ik al wel echt ver gekomen." Ik zat op dat moment volop in het Joomla wereldje, terwijl Magento 1 langzaam aan aan populariteit toenaam. En merkte dat mijn kennis tekort schoot. Ik begon daarom met wat Symfony, wat losse libraries, Zend Framework. Fast forward naar donderdag 15 juni 2017: Ik heb een presentatie bij AmsterdamPHP gegeven.

Geschreven door Jisse Reitsma op 19 jun 2017

Expert Sessie over Joomla performance

Een snelle website is cruciaal. Of het nu een complexe webshop is of een visitekaartje van bedrijf of vereniging: Als de website niet snel genoeg wordt geladen, dan haken bezoekers af. We weten dit al jaren. Sinds enige tijd verbindt Google hier zelf ook consequenties aan door de SEO rating te verbinden aan de site snelheid. En met de enorme opkomst van mobile devices kan je niet achterblijven. Verstandig dus om er een dag vol kennisoverdracht aan te besteden.

Geschreven door Jisse Reitsma op 17 jun 2017

Woensdag 12 juli - MUG Utrecht

Als je het over Magento hebt, dan heb je het over betalen. De belangrijkste payment providers in Nederland bieden inmiddels betrouwbare Magento 2 plugins aan. Maar hoe zit zo'n Magento 2 plugin nu in elkaar? Op woensdag 12 juli organiseren we samen met Buckaroo en TIG een leuke Magento User Group bijeenkomst om hier antwoord op te geven.

Geschreven door Jisse Reitsma op 14 jun 2017

Toch maar een Nederlandse blog

Op onze internationale Yireo.com site hebben we al jarenlang een blog onderhouden met Engelstalige artikelen over events, extensies, ontwikkelingen in de markt, tips & trucs. Ik moest even spieken: De eerste blog is in december 2008 geschreven - inmiddels al 8,5 jaar geleden, een enorme tijd in IT land. De Yireo blog is altijd Engelstalig geweest, maar na al die jaren hebben we toch besloten een Nederlandse blog hier tegenover te zetten.

Geschreven door Jisse Reitsma op 3 jun 2017

Meer kennis op doen?
We kunnen jou trainen

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven.

Sinds 2011 hebben we al tientallen bedrijven van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!