Yireo Blog

We helpen je graag up-to-date te blijven met nieuws en tips

We zijn continue bezig met technische verdiepingen, open source initiatieven, congressen en trainingen. Via onze blog houden we jou up-to-date over de laatste ontwikkelingen op het vakgebied van Magento. To-the-point, onafhankelijk en met een technische inslag.

donderdag, 24 oktober 2019: Docker Fundamentals training in Soest, Nederland » Meer informatie

Het belang van ExtDN

De afgelopen jaren timmert Magento hard aan de weg om de kwaliteit van het systeem te verbeteren: Een officiele PHPCS coding standard, het Magento Functional Testing Framework, een nieuwe EQP (Extension Quality Program), plus het feit dat alle core modules steeds betere API interfaces krijgen om backwards compatibiliteit te garanderen. Extensies mogen hierin niet achter blijven. En daarom is het initiatief van ExtDN zo belangrijk.

Geschreven door Jisse Reitsma op 22 jul 2019

Waar beginnen met Magento en React?

Misschien zou je kunnen stellen dat PWA een hype binnen Magento-land is. Maar in een wereld waarin de concurrentie feller wordt, performance en innovatie daarom belangrijker, moet er wel iets veranderen. En de oude Magento frontend is daarbij een last. Magento zelf kiest voor React (maar dat gezegd, Vue zou voor jou ook een goede keuze zijn). Maar hoe ga je nu aan de slag (met React)? Waar begin je?

Geschreven door Jisse Reitsma op 6 jul 2019

VueJS hackathon op 6 juni: Gewoon een leuk dagje

Er is een felle strijd gaande tussen Vue en React, niet alleen binnen de Magento community maar ook in de JavaScript wereld als geheel. Het scenario van een PWA frontend voor Magento wordt steeds reƫeler en daarmee is het ook zaak goed geinformeerd te zijn.

Geschreven door Jisse Reitsma op 7 mei 2019

Kleinere Magento 2 composer installaties

Met Magento 2.3 is een standaard Magento installatie uitgegroeid tot honderden pakketjes. Maar niet iedereen heeft behoefte aan al deze functionaliteit: Sterker, de kans is groot dat deze overdaad in de weg gaat zitten. Gelukkig is er de composer replace truc waarmee bewust bepaalde pakketjes weggehaald kunnen worden.

Geschreven door Jisse Reitsma op 25 apr 2019

MUG Waalwijk (14 feb) over End-to-end testing

Komende donderdag organiseert MaxServ een leuke MUG over end-to-end testing: Testing wordt vaak gezien als iets voor echte techneuten. Maar het kan vaak simpel beginnen en dat is waar end-to-end testing waarde heeft.

Geschreven door Jisse Reitsma op 10 feb 2019

Eerst Reacticon en nu meteen weer MageTestFest

Sommige mensen kunnen nooit stil zitten. Misschien hoor ik wel bij die mensen. Maar ik geloof vooral dat je energie kan krijgen van goed bezig blijven. In het jaar 2018 organiseerde ik samen met de rest van het Yireo team tot 2 keer toe een congres genaamd Reacticon. Eind 2017 vond de eerste MageTestFest plaats. En nu wordt begin maart 2019 de tweede MageTestFest georganiseerd in Florence (Italie), waardoor het totaal congressen neer komt op vier in anderhalf jaar tijd - reken je de twee Magento 2 Seminars van 2016 mee, dan is dat zes in 2,5 jaar tijd. Watskeburt?

Geschreven door Jisse Reitsma op 26 dec 2018

Van 6% naar 9% BTW met de Yireo TaxRatesManager

Op 1 januari 2019 verandert het BTW laagtarief van 6% naar 9%. Voor veel Magento shops betekent dit dat op de eerste dag van het nieuwe jaar het tarief aangepast moet worden. En liefst zo snel mogelijk, want je wilt voorkomen dat er bestellingen met het oude tarief worden geplaatst. Betekent dat je dan klokslag twaalf uur achter de computer moet kruipen? Nee, want er is de Yireo TaxRatesManager.

Geschreven door Jisse Reitsma op 12 dec 2018

Veranderingen voor Magento 2 backend developers

Op vrij reguliere basis geef ik inmiddels al 3 jaar lang de zogenaamde Magento 2 Development I cursus: Deel 1 van een 2-delige cursus waarmee een backend developer de handvaten krijgt voor module ontwikkeling in Magento 2. De cursus is in die jaren niet veel veranderd, maar er zijn toch wat cruciale aanpassingen geweest die misschien leuk zijn te delen in een blog. Hierbij dus wat losse trucs uit de trainingspraktijk.

Geschreven door Jisse Reitsma op 19 nov 2018

Een volle MUG Waalwijk

Afgelopen donderdag 20 september 2018 vond er een Magento User Group (MUG) in Waalwijk plaats met als onderwerp Vue StoreFront. En het was een volle bak: 59 deelnemers. En dat toont aan dat PWA in het algemeen, Vue StoreFront specifiek, onwijs populair is.

Geschreven door Jisse Reitsma op 23 sep 2018

Aftellen naar Reacticon v2

Nog maar slechts 2 weken te gaan en dan is het al zo ver: Reacticon versie 2 vindt dan plaats. En het is nu al een mega-succes. Het onderwerp van PWA is hot, er zijn op dit moment 150 deelnemers en er staat die deelnemers een erg gaaf programma te wachten.

Geschreven door Jisse Reitsma op 20 sep 2018

Verdoe je tijd niet en wordt een Magento pro
We vormen jou om tot Magento held

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!