Een professionele Yireo training

Magento 2 Frontend Development I training

Magento 2 theming biedt veel flexibiliteit. Dit vraagt wel een goed begrijpen van verschillende concepten zoals theme inheritance, XML layout en Block programmeren. Met onze training krijg je alle informatie om zelfstandig themas aan te passen en uit te breiden.

In het kort

Training Magento 2 Frontend Development I training
Datum
Locatie Bij jullie op kantoor, of als reguliere training bij Yireo
Trainings type Een maatwerk training, of via open inschrijving
Docent Jisse Reitsma
Voor wie? Technische webwinkeliers, Webdesigners, Frontend developers
Vereisten Enige ervaring met Magento 2
Basis kennis van PHP en XML

Cursus onderdelen

 • XML layout en PHTML templating
 • Omgaan met blocks, containers en methoden
 • XML layout updates
 • Grunt en Gulp
 • LESS en SASS

De wirwar van Magento 2 theming ontrafelen

Ook al lijkt de XML layout van Magento 2 op die van Magento 1, de spelregels zijn anders: De XML elementen zijn intuitiever, de overrides vergen minder werk. Maar nieuwe functionaliteit toevoegen vergt een basiskennis van Dependency Injection, wat al snel neigt tot backend development.

Met deze training raak je in staat om zelfstandig Magento 2 thema's uit te breiden, inclusief een adequate uitleg van de static content deployment: Het proces van het copieren van thema files naar de productie omgeving - een proces dat vaak als frustrerend wordt ervaren, terwijl dat niet zou moeten hoeven.

XML layout code fundamenteel doorgronden

Snap jij hoe de XML layout werkt?

Veel frontend developers beginnen met het aanpassen van de XML layout door vanaf het web (StackExchange?) dingen aan te passen. Spelenderwijs kom je er toch ook? Totdat je vastloopt. En dan blijkt dat de XML layout een grote wirwar vormt waar je niet doorheen komt, omdat je fundamentele kennis mist. Met onze training pak je de basis goed aan: De XML layout zit heel logisch in elkaar aan. En je kan zaken aanpassen zonder direct alle binnen de architectuur te hoeven snappen.

Bijvoorbeeld is het een basisbenodigdheid om het verschil te kennen tussen de Page Layout en de reguliere Layout. En hoe deze XML layout lagen door de Magento_Theme module samen worden gevoegd om de Block klasses te initieren.

Puntjes op de i met Magento 2 frontending

Een LESS compilatietijd van 5 seconden of meer?

Een van de frustraties van frontend developers is dat de standaard LESS compilatie via Grunt al snel 5 seconden duurt. Dit leidt tot de misconceptie dat Magento zo traag is. Niets is minder waard. De compilatie wordt niet vertraagd door Magento, maar door de afhandeling van LESS compilatie van @import tags door de Grunt compiler.

Tijdens de training haken we in op het optimaliseren van de developer workflow: Welke dingen moet je wel doen en welke niet? En is het beter om te kiezen voor Grunt of Gulp, LESS of SASS? En wat betekent het hele verhaal van headless Magento en PWA voor jouw frontend inspanningen?

We leren jou frontend kungfu

 • Developer in Magento 2, React en Vue
 • Magento Master 2017 & 2018 & 2019
 • Board member van ExtDN
 • Organisator Reacticon & MageTestFest
 • Eigenaar, ondernemer en developer
 • Voormalig Zend Z-Team member
 • Voormalig HP-UX & VMware ESX docent
Magento Master

Over Jisse Reitsma

Jisse Reitsma is een bekendheid in de Magento community - zowel in het binnenland als in het buitenland. Hij is de oprichter van Yireo, maar tergelijkertijd het technische hart: Onder Magento 1 heeft hij vele tientallen Magento extensies geschreven - het grootste deel daarvan is gepubliceerd op GitHub, een kleiner aantal wordt verkocht via de internationale Yireo site.

Developer in hart en nieren

Als lead developer en all-round DevOp engineer heeft Jisse in de loop van de jaren veel kennis opgedaan op het praktische vlak: De moeilijkheden van het implementeren van Magento projecten zijn bij hem bekend - de praktische issues, strategische afwegingen en kleine bugs.

Tergelijkertijd heeft hij zich toegewijd aan cutting-edge technologie, zoals NodeJS, nieuwe Magento 2 ontwikkelingen en nog veel meer. Dankzij deze enorme ervaring en kennis lukt het hem developers binnen een mum van tijd up-to-date brengen.

Docent met heldere uitleg

Iedereen kan een praatje houden over techniek. Maar anderen onderwijzen vergt meer dan kennis. Het is precies waarin Jisse zich onderscheidt: Zijn uitleg is helder, zijn verhaal heeft een opbouw en dankzij zijn didactische vaardigheden weet je zeker dat een training met Jisse jouzelf ook verder helpt.

Organisator van technische events

Jisse is ook mede-organisator van het Magento 2 Seminar (twee keer in 2016 met ieder 200-220 deelnemers), MageTestFest (in 2017 met 180 developers en in 2019 met 120 developers), Reacticon (twee keer in 2018) en diverse hackathons en usergroups. Het is een efficiente manier gebleken om zowel kennis op te doen als kennis te delen.

ExtDN board member en team-lid

Onder de vlag van ExtDN werkt Jisse samen met tientallen andere extensie ontwikkelaars om de kwaliteit van Magento extensies te verbeteren. Hij is board member en bepaalt daarmee de strategie op langere termijn. Maar hij is ook praktisch bezig in verschillende werkgroepen.

Magento Master 2017 & 2018 & 2019

In 2017, 2018 en opnieuw 2019 is Jisse Reitsma door de Magento organisatie zelf verkozen tot Magento Master "Mover", vanwege zijn inzet voor usergroups, seminars, hackathons en blogs ten einde de Magento 2 architectuur te promoten.

Bewijs van deelname

Onze Magento 2 trainingen vallen niet onder het officiele Magento U programma. Echter, Yireo heeft naam gemaakt als aanbieder van trainingen van hoge kwaliteit. Indien gewenst kunnen we na de training een bewijs van deelname toesturen.

Maatwerk of regulier?

Ieder heeft zijn eigen tempo qua leren. Naast reguliere trainingen bieden we ook maatwerk trainingen. Voor een team van 3 of meer developers is dit al snel voordeliger dan een klassikale training. Neem contact met ons op voor meer details.

Cursusmateriaal

Iedere cursist krijgt na de trainingsdag digitaal cursusmateriaal opgestuurd. Dit materiaal bestaat uit slides plus handige notities en referenties. Daarnaast zijn binnen onze Yireo Training repository (GitHub) tientallen handige code voorbeelden terug te vinden.

Klanten waar we trainingen aan hebben gegeven

AbovoMedia Besite Buro26 Byte CreativeICT Elgentos Esser Emmerik Experius GJ-R Web GetNoticed Hith HostingXS Joba Kega MediaCT Metmeer Muntz PON PremiumInc Pro24 Regular Labs Sols Webdesign Spellenhuis Studio Emma Studio Lupa TIG Tickles Tinx IT Vendic Vicus WebdesignTilburg X-Interactive YouWe YourHosting Ziggo

Leertraject

Iedere Yireo training is onderdeel van een overkoepelend leertraject om je verder te helpen met de stof:

Magento 2 developers verder helpen

Yireo is een van de frontrunners met Magento 2: We hebben inmiddels meerdere developer congressen georganiseerd (Magento 2 Seminar, MageTestFest, Reacticon). We ontwikkelen stabiele Magento 2 extensies zoals EmailTester en CheckoutTester. Daarnaast zijn we actief in verschillende andere initiatieven zoals Deity, ExtDN en DevExchanges.

Doordat Yireo de technische kennis continue vertaalt naar een bruikbare uitleg voor velen, ligt de kennis van Magento 2 bij Yireo boven het gemiddelde. Met een training bij ons profiteer jij daar ook van.

Wil je met ons bellen? Dat kan!

Telefoon: 0848 744290

We beantwoorden jouw vragen en helpen je graag aan de juiste kennis!