Een professionele Yireo training

Magento 2 Technical Architecture training

Deze training geeft webwinkeliers en beginnende Magento developers praktische input om Magento 2 op een technisch niveau te beheren en onderhouden.De cursus beslaat concepten zoals code compilatie, theme inheritance, composer en nog veel meer. Ben jij een zelf-lerende webwinkelier of begin jemet programmeren in Magento 2, dan is deze training perfect!

In het kort

Training Magento 2 Technical Architecture training
Datum
Locatie Bij jullie op kantoor, of als reguliere training bij Yireo
Trainings type Een maatwerk training, of via open inschrijving
Docent Jisse Reitsma
Voor wie? Technische webwinkeliers die kosten willen besparen, Technische managers die willen weten waar hun team mee bezig is, Systeembeheerders die simpele taken effectief willen afhandelen, Frontend developers die in de shell moeten duiken, Junior backend developers die beginnen met Magento 2
Vereisten Enige Magento 2 ervaring (Magento Admin Panel)
Enige ervaring met hosting omgevingen, met FTP-kennis als minimale basis
Niet bang voor XML en PHP, alhoewel je geen programmeur hoeft te zijn

Cursus onderdelen

 • Installeren van modules via composer en git
 • Installeren van thema's via composer en git
 • Omgaan met de Magento Marketplace
 • Omgaan met derde partij composer repositories
 • Production Mode vs Development Mode
 • Cache management en indexering
 • Basis van theming includief thema overerving en de XML layout
 • Magento catalogus architectuur (attributen, product-types)
 • Hosting omgeving (SSH, git, Redis, MySQL tuning)
 • Beheer van de omgeving via bin/magento en n98-magerun2
 • Bestandspaden en database structuur
 • Omgaan met het bestelproces, belastingen, multisite en verzendingen
 • Data migratie en code migratie
 • Tips voor het reviewen van developers en hun werk
 • Een kijkje naar de Magento 2 roadmap

Aan de slag via Magento 2 command-line!

Magento 2 is flink anders dan Magento 1. Terwijl je met Magento 1 er mee weg kwam veel dingen vanuit de Magento Admin Panel te regelen, is met Magento 2 de command-line nodig. Het begint daarbij al met een aantal essentiele beheerstaken die je als webwinkelier vaak zal moeten uitvoeren:

 • Het installeren, upgraden en verwijderen van modules en thema's
 • Het copieren van wijzigingen van de eigen testomgeving naar een productie omgeving
 • Het upgraden van de Magento 2 core
 • Het herindexeren van indexes en verversen van caches
 • Het maken van backups van zowel de bestanden als de database

Voorheen kon dit gemakkelijk vanuit de Magento Admin Panel. Maar met Magento 2 is de enige echte manier om dit goed te regelen vanaf een remote shell. Een goede procedure hoe die shell gebruikt moet worden is dan een niet-onderhandelbare basis. Deze Magento 2 CLI training helpt je daarbij snel op weg. Niet alleen met goede instructies, maar vooral ook met een overdracht van kennis zodat je snapt wat je doet.

Meer controle over jouw webshop

Testing versus productie

Het hebben van een test of developer omgeving is een must: Wijzigingen kunnen niet meer rechtstreeks op de productie site uitgevoerd worden. De testomgeving kan dan een clone zijn van de productie omgeving (test.example.com) maar het kan ook een lokale virtuele omgeving zijn op basis van VirtualBox of VMWare. Linksom of rechtsom, iedere wijziging wordt eerst getest op de testomgeving om dan uitgerold te worden via een deployment procedure op de productie site.

De cursus haakt in op hoe die deployment procedure er uit ziet. Het legt uit wat het verschil is tussen de Default Mode, Developer Mode en Production Mode, en waarom je de Default Mode nooit wilt gebruiken. Ook worden deployment tools besproken en de commando's die met zulke tools worden afgedraaid: Static content deployment, code compilatie, cache verversing, etcetera.

Best practices binnen Magento 2

Modules installeren

Een essentieel gedeelte van Magento is de uitbreidbaarheid via derde partij modules. Een aantal van die modules zijn op de officiele Magento Marketplace website terug te vinden en te installeren via de webgebaseerde installer binnen de eigen Magento site. Maar als die installer breekt dan heb je niets meer. En de tool geeft alleen toegang tot de officiele Marketplace, terwijl er daar buiten nog veel meer betrouwbare (en gratis!) modules te vinden zijn. Het gebruik van de command-line en specifiek het commando composer is daarbij onmisbaar.

Met composer kunnen modules op een betrouwbare manier worden geinstalleerd en worden uitgerold. Hetzelfde geldt voor thema's. Dankzij composer kunnen pakketjes worden ge-upgrade, ge-downgrade en worden verwijderd zonder dat het systeem vervuild raakt. We leggen je uit wat je nodig hebt om zelfstandig composer te gebruiken. Like a boss.

De architectuur snappen

Tijdens de training wordt ook de juiste aandacht besteedt aan de architectuur van Magento: bestandsstructuur, bestelproces, thema bestanden en overerving. Daarbij hoef je geen developer te zijn. Maar je moet ook niet bang zijn om in de code te duiken. Mocht je zelf weer programmeurs aansturen (ofwel als manager ofwel als webwinkeier die krachten inhuurt), dan is het cruciaal te weten met welke zaken zij bezig zijn. De cursus geeft je houvast om het werk van jezelf en anderen te controleren.

Overstappen naar Magento 2

De migratie zal ook de revue passeren - maar summier. De technische migratie wordt behandeld in een aparte Yireo training van een halve dag. Maar tijdens de CLI training krijg je wel inzicht wat de code migratie en data migratie met zich mee brengt. En natuurlijk is er ruimte om de huidige status van Magento 2 door te nemen: De roadmap is in de afgelopen tijd flink veranderd. En er staan nog heel veel belangrijke technische ontwikkelingen op de planning. Met deze training weet je waar je aan toe bent.

Investeer in jouw eigen kennis

Een dag lang vol essentiele kennis

Kort samengevat is de Magento 2 Command-Line training een belangrijke stap in het onder controle krijgen van Magento 2. Wil je het heft in eigen handen nemen? Deze training is dan een simpele investering.

 • Developer in Magento 2, React en Vue
 • Magento Master 2017 & 2018 & 2019
 • Board member van ExtDN
 • Organisator Reacticon & MageTestFest
 • Eigenaar, ondernemer en developer
 • Voormalig Zend Z-Team member
 • Voormalig HP-UX & VMware ESX docent
Magento Master

Over Jisse Reitsma

Jisse Reitsma is een bekendheid in de Magento community - zowel in het binnenland als in het buitenland. Hij is de oprichter van Yireo, maar tergelijkertijd het technische hart: Onder Magento 1 heeft hij vele tientallen Magento extensies geschreven - het grootste deel daarvan is gepubliceerd op GitHub, een kleiner aantal wordt verkocht via de internationale Yireo site.

Developer in hart en nieren

Als lead developer en all-round DevOp engineer heeft Jisse in de loop van de jaren veel kennis opgedaan op het praktische vlak: De moeilijkheden van het implementeren van Magento projecten zijn bij hem bekend - de praktische issues, strategische afwegingen en kleine bugs.

Tergelijkertijd heeft hij zich toegewijd aan cutting-edge technologie, zoals NodeJS, nieuwe Magento 2 ontwikkelingen en nog veel meer. Dankzij deze enorme ervaring en kennis lukt het hem developers binnen een mum van tijd up-to-date brengen.

Docent met heldere uitleg

Iedereen kan een praatje houden over techniek. Maar anderen onderwijzen vergt meer dan kennis. Het is precies waarin Jisse zich onderscheidt: Zijn uitleg is helder, zijn verhaal heeft een opbouw en dankzij zijn didactische vaardigheden weet je zeker dat een training met Jisse jouzelf ook verder helpt.

Organisator van technische events

Jisse is ook mede-organisator van het Magento 2 Seminar (twee keer in 2016 met ieder 200-220 deelnemers), MageTestFest (in 2017 met 180 developers en in 2019 met 120 developers), Reacticon (twee keer in 2018) en diverse hackathons en usergroups. Het is een efficiente manier gebleken om zowel kennis op te doen als kennis te delen.

ExtDN board member en team-lid

Onder de vlag van ExtDN werkt Jisse samen met tientallen andere extensie ontwikkelaars om de kwaliteit van Magento extensies te verbeteren. Hij is board member en bepaalt daarmee de strategie op langere termijn. Maar hij is ook praktisch bezig in verschillende werkgroepen.

Magento Master 2017 & 2018 & 2019

In 2017, 2018 en opnieuw 2019 is Jisse Reitsma door de Magento organisatie zelf verkozen tot Magento Master "Mover", vanwege zijn inzet voor usergroups, seminars, hackathons en blogs ten einde de Magento 2 architectuur te promoten.

Bewijs van deelname

Onze Magento 2 trainingen vallen niet onder het officiele Magento U programma. Echter, Yireo heeft naam gemaakt als aanbieder van trainingen van hoge kwaliteit. Indien gewenst kunnen we na de training een bewijs van deelname toesturen.

Maatwerk of regulier?

Ieder heeft zijn eigen tempo qua leren. Naast reguliere trainingen bieden we ook maatwerk trainingen. Voor een team van 3 of meer developers is dit al snel voordeliger dan een klassikale training. Neem contact met ons op voor meer details.

Cursusmateriaal

Iedere cursist krijgt na de trainingsdag digitaal cursusmateriaal opgestuurd. Dit materiaal bestaat uit slides plus handige notities en referenties. Daarnaast zijn binnen onze Yireo Training repository (GitHub) tientallen handige code voorbeelden terug te vinden.

Klanten waar we trainingen aan hebben gegeven

AbovoMedia Besite Buro26 Byte CreativeICT Elgentos Esser Emmerik Experius GJ-R Web GetNoticed Hith HostingXS Joba Kega MediaCT Metmeer Muntz PON PremiumInc Pro24 Regular Labs Sols Webdesign Spellenhuis Studio Emma Studio Lupa TIG Tickles Tinx IT Vendic Vicus WebdesignTilburg X-Interactive YouWe YourHosting Ziggo

Leertraject

Iedere Yireo training is onderdeel van een overkoepelend leertraject om je verder te helpen met de stof:

Magento 2 developers verder helpen

Yireo is een van de frontrunners met Magento 2: We hebben inmiddels meerdere developer congressen georganiseerd (Magento 2 Seminar, MageTestFest, Reacticon). We ontwikkelen stabiele Magento 2 extensies zoals EmailTester en CheckoutTester. Daarnaast zijn we actief in verschillende andere initiatieven zoals Deity, ExtDN en DevExchanges.

Doordat Yireo de technische kennis continue vertaalt naar een bruikbare uitleg voor velen, ligt de kennis van Magento 2 bij Yireo boven het gemiddelde. Met een training bij ons profiteer jij daar ook van.

Wil je met ons bellen? Dat kan!

Telefoon: 0848 744290

We beantwoorden jouw vragen en helpen je graag aan de juiste kennis!