donderdag 31 oktober

React Fundamentals training

Soest, Nederland
Training Logo

ReactJS is meer en meer in opkomst. Het wordt omarmd door Magento om de nieuwe PWA mee te bouwen, het is een van de meest veelbelovende JS libraries van 2018/2019 en is extreem flexibel. Deze training helpt je om wegwijs te worden in de wereld van React componenten, JSX templating, Webpack bundling en React architectuur.

In het kort

Training React Fundamentals training
Prijs € 429,00
Datum donderdag 31 oktober 2019
Duur 1 dag van 09:30 tot 17:00 (met mogelijke uitloop)
Inbegrepen Lekkere lunch met soep; Koffie, thee, fris en lekkernijen; Cursusmateriaal;
Taal Nederlands
Locatie Birkstraat 95-1, Soest, Nederland
Trainings type Open inschrijving / klassikale opzet
Docent Jisse Reitsma
Voor wie? Webdesigners
Frontend developers
Programmeurs
Vereisten Vaardigheid met HTML, CSS en JavaScript.

Onderdelen

 • Introductie tot React
 • Browser DOM en virtual DOM
 • ES6 handigheden bij React (arrow functions, destructuring, this)
 • React components en JSX templating
 • Parent & child components en het gebruik van properties & state
 • Event handlers, event bubbling
 • Routing en applicatie design
 • Context API, Hooks API
 • Korte introductie tot Redux

Een gemakkelijkere frontend

De kritiek van frontend developers op Magento 2 is dat de Knockout-gestuurde frontend alles behalve gemakkelijk is. Het is niet alleen dat het nodeloos complex is, het zit soms onlogisch in elkaar, er zijn fouten in de architectuur gemaakt en het rust op tools die out-of-date zijn. React belooft hierin een verandering.

Als je begint met React, dan moet je de leercurve niet onderschatten: React voelt raar aan in het begin. Maar een belofte: De leercurve is steil maar kort. Zodra je de basisconcepten snapt en een paar simpele apps zelf hebt gebouwd, dan begint de winst te tellen: Alle componenten tellen als lego-bouwstenen mee.

Met onze training helpen we je om die eerste leercurve gemakkelijk te nemen:

 • Het doorgronden van de syntax zoals JSX, ES6 code, template literals en nog meer;
 • Het begrijpen van verschillende component types, functies versus klasses, container versus presentatie;
 • Het behandelen van state in apps die toenemen qua kwaliteit, inclusief Hooks, Context en een korte blik op Redux;

Lekker componenten bouwen

Het probleem van state

Een onderliggende verhaallijn in deze cursus is state: Componenten zijn standaard gebaseerd op properties die door een parent-component worden doorgegeven. Op die manier wordt de status van een component (de interne data) bijgehouden. Door geen props te gebruiken maar state kan React een aantal leuke trucjes aanbrengen zoals re-rendering. Met een enkel component is dit gemakkelijk. Met 2 lagen van component (een parent en een child) wordt dit lastiger.

Maar het concept van state begint tegen je te werken als er meerdere lagen diep zijn (zoals met Magento). De cursus beweegt stap-voor-stap toe naar deze eindconclusie. En welke alternatieven er dan op je wachten om hier een betere oplossing voor te verzinnen: Hooks, Context, alternatieve state machines.

En Redux.

Begin met een simpele app

Het vervolg: React in Magento

Redux wordt tijdens deze training niet opgepakt, omdat de cursus al boordevol informatie zit. In plaats daarvan is Redux verschoven naar deel 2, wat je kan zien als een React Advanced cursus. Maar vanwege de focus van Yireo op Magento, wordt deze cursus React in Magento genoemd. Want met Magento wordt het pas echt complex.

Een simpele app heeft Redux niet nodig. En het is te adviseren om het gebruik van Redux uit te stellen tot het echt nodig is. Er zijn immers alternatieven (zie hierboven). Maar zodra je met Magento aan de slag komt, komen Redux, Apollo en GraphQL om de hoek kijken. Dat is waar deel 2 op in haakt.

Bekijk de React in Magento Training

Investeer in jouw eigen kennis

Bewijs van deelname

Onze Magento 2 trainingen vallen niet onder het officiele Magento U programma. Echter, Yireo heeft naam gemaakt als aanbieder van trainingen van hoge kwaliteit. Indien gewenst kunnen we na de training een bewijs van deelname toesturen.

Maatwerk of regulier?

Ieder heeft zijn eigen tempo qua leren. Naast reguliere trainingen bieden we ook maatwerk trainingen. Voor een team van 3 of meer developers is dit al snel voordeliger dan een klassikale training. Neem contact met ons op voor meer details.

Cursusmateriaal

Iedere cursist krijgt na de trainingsdag digitaal cursusmateriaal opgestuurd. Dit materiaal bestaat uit slides plus handige notities en referenties. Daarnaast zijn binnen onze Yireo Training repository (GitHub) tientallen handige code voorbeelden terug te vinden.

Locatie

BirkStaete Soest, Nederland

Ondernemershuis Birkstaete te Soest biedt kantoorruimte in het midden van Nederland. De locatie is gemakkelijk te bereiken met de auto. Qua openbaar vervoer stopt er een bus voor de deur met een verbinding naar station Soest Zuid of station Amersfoort CS.

Adres:
Birkstraat 95-1, Soest, Nederland
 • Magento Master 2017 & 2018
 • Board member van ExtDN
 • Organisator Reacticon & MageTestFest
 • Yireo eigenaar, ondernemer en developer
 • Voormalig Zend Z-Team member
 • Voormalig HP-UX & VMware ESX docent
Magento Master

Over Jisse Reitsma

Jisse Reitsma is een bekendheid in de Magento community - zowel in het binnenland als in het buitenland. Hij is de oprichter van Yireo, maar tergelijkertijd het technische hart: Onder Magento 1 heeft hij vele tientallen Magento extensies geschreven - het grootste deel daarvan is gepubliceerd op GitHub, een kleiner aantal wordt verkocht via de internationale Yireo site.

Developer in hart en nieren

Als lead developer en all-round DevOp engineer heeft Jisse in de loop van de jaren veel kennis opgedaan op het praktische vlak: De moeilijkheden van het implementeren van Magento projecten zijn bij hem bekend - de praktische issues, strategische afwegingen en kleine bugs.

Tergelijkertijd heeft hij zich toegewijd aan cutting-edge technologie, zoals NodeJS, nieuwe Magento 2 ontwikkelingen en nog veel meer. Dankzij deze enorme ervaring en kennis lukt het hem developers binnen een mum van tijd up-to-date brengen.

Docent met heldere uitleg

Iedereen kan een praatje houden over techniek. Maar anderen onderwijzen vergt meer dan kennis. Het is precies waarin Jisse zich onderscheidt: Zijn uitleg is helder, zijn verhaal heeft een opbouw en dankzij zijn didactische vaardigheden weet je zeker dat een training met Jisse jouzelf ook verder helpt.

Organisator van technische events

Jisse is ook mede-organisator van het Magento 2 Seminar (twee keer in 2016 met ieder 200-220 deelnemers), MageTestFest (in 2017 met 180 developers en in 2019 met 120 developers), Reacticon (twee keer in 2018) en diverse hackathons en usergroups. Het is een efficiente manier gebleken om zowel kennis op te doen als kennis te delen.

ExtDN board member en team-lid

Onder de vlag van ExtDN werkt Jisse samen met tientallen andere extensie ontwikkelaars om de kwaliteit van Magento extensies te verbeteren. Hij is board member en bepaalt daarmee de strategie op langere termijn. Maar hij is ook praktisch bezig in verschillende werkgroepen.

Magento Master 2017 & 2018 & 2019

In 2017, 2018 en opnieuw 2019 is Jisse Reitsma door de Magento organisatie zelf verkozen tot Magento Master "Mover", vanwege zijn inzet voor usergroups, seminars, hackathons en blogs ten einde de Magento 2 architectuur te promoten.

Klanten waar we trainingen aan hebben gegeven

AbovoMedia Besite Buro26 Byte CreativeICT Elgentos Esser Emmerik Experius GJ-R Web GetNoticed Hith HostingXS Joba Kega MediaCT Metmeer Muntz PON PremiumInc Pro24 Regular Labs Sols Webdesign Spellenhuis Studio Emma Studio Lupa TIG Tickles Tinx IT Vendic Vicus WebdesignTilburg X-Interactive YouWe YourHosting Ziggo

Leertraject

Iedere Yireo training is onderdeel van een overkoepelend leertraject om je verder te helpen met Magento 2:

Wil je met ons bellen? Dat kan!

Telefoon: 0848 744290

We beantwoorden jouw vragen en helpen je graag aan de juiste kennis!