ReactJS voor Magento developers

Magento stapt over naar een betere frontend. Jij ook?

De oude Magento 2 frontend is vaak te complex. Er is nu hard gewerkt aan een nieuwe headless oplossing, waarbij frontend en backend zijn los gekoppeld. En Magento kiest daarbij zelf qua frontend voor React. Het staat garant voor razendsnelle ontwikkeling, een lagere leerdrempel en korte laadtijden. Yireo helpt graag mee met de overstap naar deze nieuwe werkwijze.

bekijk onze trainingen     neem contact op  

Kies jouw topic

Over React en Redux

Om te kunnen beginnen met de nieuwe Magento werkwijze is het belangrijk om de basis van React onder de knie te krijgen: Het behandelen van state (props & state, de Context API, alternatieve state handlers en Redux), routing, debugging, component typen, libraries. Yireo is in React gedoken en alle tips & trucs worden snel gedeeld tijdens een dag React hacken.

Over GraphQL en Magento

React wordt met Magento verbonden door middel van GraphQL. Dit betekent aan de React-kant dat clients als Axios en Apollo kunnen worden gebruikt en aan de PHP-kant Magento 2 modules nieuwe GraphQL endpoints kunnen ontsluiten of bestaande endpoints kunnen aanpassen.

Yireo biedt training aan voor zowel het frontend- als het backend-gedeelte. Ook is het mogelijk te werken aan een eigen middleware (bijvoorbeeld op basis van Apollo Server) om aan de hand van GraphQL schema-stitching APIs aan elkaar te lijmen. Yireo geeft advies over de mogelijkheden.

Over Magento PWA Studio

Magento ontwikkelt zelf PWA Studio, feitelijk een collectie van tools: Een Venia thema, Peregrine componenten, buildpack developer tools. PWA Studio kan je het beste zien als een lego-doos (geen kant-en-klare oplossing), waarmee standaarden als UPWARD anderen proberen uit te nodigen andere legoblokjes aan te leveren (DEITY, Alpaca, generieke React componenten). Yireo is de eerste met een gedegen training over deze nieuwe onderwerpen. Yireo kan ook een consult leveren voor managers en developers over de mogelijke opties, als ook een hands-on start met PWA Studio zelf.

Met hybride oplossingen

Niet iedereen kan direct naar een volledige PWA overstappen. Er zijn al veel Magento 2 shops gebouwd met de oude Knockout frontend. Maar dat is geen ramp: Er zijn ook manieren om stapsgewijs over te gaan naar PWA, zonder een heel nieuw project te moeten draaien.

Yireo noemt dit een hybride oplossing waarbij bijvoorbeeld React component in de oude Knockout frontend geintroduceerd worden, al dan niet met GraphQL. Of er wordt al een Service Worker toegevoegd. Per stapje kan worden bekeken wat de beste oplossing is. Via consults en training helpt Yireo mee in deze migratie.

The way the training was presented was solid and entertaining. The trainer was enthousiastic and it showed. I've learned quite a bit and Magento 2 won't be as big as a surprise if I didn't had the training. Martijn Riemersma, MediaCT

Een greep uit onze klanten

Tijdens reguliere Yireo trainingen, gebruikersgroepen en events helpen we vele individuele developers verder.
Maar we zijn er ook trots op maatwerk training te hebben gegeven aan de volgende partijen:

AbovoMedia BesiteBuro26ByteCreativeICTElgentosEsser EmmerikExperiusGJ-R WebGetNoticedHithHostingXSJobaKegaMediaCTMetmeerMuntzPONPremiumIncPro24Regular LabsSols WebdesignSpellenhuisStudio EmmaStudio LupaTIGTicklesTinx ITVendicVicusWebdesignTilburgX-InteractiveYouWeYourHostingZiggo

En enkele internationale klanten

Via onze internationale partners Firegento en MageTraining geven we ook developer trainingen in het buitenland. Daarnaast zijn we ook voor on-site trainingen op bezoek geweest bij de volgende internationale bedrijven (uit Belgie, Duitsland, Poland en Engeland):

CTI Digital EnobisHD DigitalIndieGroupInteger.netInterSalesMosquitoNetResearchSnowDogSpace48Starring JaneStudio EmmaTibetan Government in ExileUni-TWebtiseiWeb

Zit u in Belgiƫ?
Geen probleem,
we springen in de auto!

We zijn erg bekend met het geven van Nederlands- en Engels-talige training in Belgiƫ: Eerder waren al Brugge, Antwerpen, Gent, Mechelen en Zaventem aan de beurt. Taal en cultuur zijn geen barriere.

En de afstand is ook geen punt: Bij een meerdaagse training wordt er op de reiskosten bespaard door een goedkope B&B in de buurt te boeken. Kortom, we komen graag langs voor het geven van een diepgaande Magento training!

3 voordelen van Yireo

Een onafhankelijke kijk
op Magento

Praktisch advies
over architectuur

Heldere uitleg maakt
moeilijk makkelijk