7 mei 2019
VueJS hackathon op 6 juni: Gewoon een leuk dagje
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Gewoon even een lekker dagje klooien met Vue

Er is een felle strijd gaande tussen Vue en React, niet alleen binnen de Magento community maar ook in de JavaScript wereld als geheel. Het scenario van een PWA frontend voor Magento wordt steeds reƫeler en daarmee is het ook zaak goed geinformeerd te zijn.

Waar begin je dan?

Het lijkt bijna alsof je een knoop moet doorhakken. Welke partij kies je? Ga je voor Vue Storefront of kies je voor DEITY? Of wacht je liever op Magento PWA Studio zelf? En hoe lang kan je veroorloven te wachten?

Persoonlijk zeg ik dat het slim is vroeg te beginnen, maar misschien niet meteen alles op alles te zetten: Een goede voorbereiding is het halve werk. En dat geldt ook voor deze beslissing: Rustig aan de slag, zonder al te veel druk te ervaren.

Wat kies je dan? Vue of React?

Er zijn vervolgens allerlei wegen te bewandelen, maar ongeacht de PWA provider (DEITY, Vue Storefront, PWA Studio) is de keuze voor de tools des te belangrijker. Geen enkele developer kan expert zijn in zowel Magento, Vue als React. Dus het is handiger om te kiezen.

React is eerst moeilijker, maar uiteindelijk ligt het qua feeling dichter bij de core van JavaScript zelf, waardoor de moeilijkere scenarios weer gemakkelijker worden (dankzij de opgedane ervaring). VueJS daarentegen is eerst gemakkelijk, maar heeft daarna een eventuele verdiepingsslag die misschien alleen door de ervarenere devs genomen moet worden.

En het is een kwestie van smaak.

Eerst spelen, dan pas een beslissing

Het advies is om niet te lang na te denken. Zo kom je niet op de juiste beslissing. Het advies is juist om klein te beginnen. Draai eens een klein projectje met wat Vue en wat React. Bekijk via programmeerwerk de praktische kant van beiden en kom er op die manier spelenderwijs achter welke tool beter ligt.

Dit is precies de reden waarom we mee helpen een VueJS hackathon te organiseren. Ik heb persoonlijk meer met React dan Vue. Maar dat betekent niets voor jouw keuze. Je moet gewoon een beetje spelen met het spul - dat maakt de uiteindelijke beslissing makkelijker.

Gewoon een leuk dagje rondom VueJS

Op 6 juni organiseert Yireo samen met Vendic een hackathon slash workshop (aka workathon) rondom Vue Storefront. De locatie is in Deventer - op het kantoor van Vendic - en de deelname is gratis. Bovendien zijn er core developers van VSF zelf aanwezig. En de opzet is een beetje coderen, een beetje workshop, een beetje praten - gewoon relaxed brainstormen over VueJS en Magento.

Ook zin om te komen op 6 juni? Logisch want het wordt gewoon tof. Schrijf je dan wel nog in via de Meetup pagina: meetup.com/Magento-User-Group-Overijssel/events/260271096/

En vergeet je ook niet aan te melden voor MageTitans Groningen de dag daarna (7 juni).

Geschreven door Jisse Reitsma op 7 mei 2019

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!