12 december 2018
Van 6% naar 9% BTW met de Yireo TaxRatesManager
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Zorgeloos BTW tarieven aanpassen

Op 1 januari 2019 verandert het BTW laagtarief van 6% naar 9%. Voor veel Magento shops betekent dit dat op de eerste dag van het nieuwe jaar het tarief aangepast moet worden. En liefst zo snel mogelijk, want je wilt voorkomen dat er bestellingen met het oude tarief worden geplaatst. Betekent dat je dan klokslag twaalf uur achter de computer moet kruipen? Nee, want er is de Yireo TaxRatesManager.

TaxRatesManager zet de tarieven automatisch om

Onze nieuwe Magento 1 extensie Yireo TaxRatesManager zet om twaalf uur automatisch de BTW tarieven om van 6% naar 9%. De extensie installeer je in Magento, waarna de automatische cronjob iedere zoveel tijd een poll doet om te kijken of de tarieven zijn gewijzigd. Deze poll gaat naar een online GitHub feed toe, die Yireo inmiddels al jaren lang bij houdt en die zonder kosten te gebruiken is door iedereen.

Staat er een nieuwe verandering klaar in die feed, dan worden die wijzigigen automatisch doorgevoerd.

Klaar voor toekomstige veranderingen

Door deze handige opzet van een online feed kan iedere keer inzichtelijk gemaakt worden welke veranderingen er wanneer worden doorgevoerd. En er zijn nog al wat veranderingen op komst: Los van de Nederlandse BTW wijziging is de kans groot dat andere landen ook hun BTW aanpassen. En dat gebeurt niet alleen op 1 januari. Jaren geleden was er plotseling een BTW verandering in de Roemeense tarieven doorgevoerd, waarbij niet veel webwinkels dit direct doorhadden. En als de belastingdienst hierover vragen stelt (ook al gaat het om luttele Euros), dan ben je zuur - ik heb er ervaring mee.

En de Brexit?

En wat dacht je van de Brexit? Een vriendelijke Brexit maakt nu steeds minder kans, wat waarschijnlijk betekent dat het opeens zo ver zal zijn, waardoor hoog en laag tarief opeens 0% moeten worden bij verkopen aan Engeland. Dit is niet iets waar je iedere keer zorgen over wil maken.

Geen stress dankzij de TaxRatesManager

De centrale feed van Yireo zorgt ervoor dat dit goed is geregeld. Bovendien kan je dankzij de mogelijkheid van alternatieve feeds ook testen of de feed werkt zoals je dat wilt: Iets wat we in onze instructies ook doorlopen aan de hand van een aantal test scenarios.

Een Magento 2 versie komt volgende week

Het werk aan een Magento 2 versie van deze extensie is al vergevorderd en we verwachten dat die extensie begin volgende week (17 of 18 december) uit komt. Daarna moet je snel beslissen: Of handmatig de tarieven aanpassen. Of de extensie aanschaffen, enkele korte tests te draaien zodat je zeker weet wat er klokslag twaalf uur gebeurt. En dan relaxen.

Kortom, de Yireo TaxRatesManager is een handige toevoeging aan de Magento toolbox en met het oog op de aankomende BTW wijzigingen een simpele maar slimme investering.

Meer lezen: yireo.com/software/magento-extensions/taxratesmanager

Geschreven door Jisse Reitsma op 12 december 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!