20 september 2018
Aftellen naar Reacticon v2
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Het is nu al een succes

Nog maar slechts 2 weken te gaan en dan is het al zo ver: Reacticon versie 2 vindt dan plaats. En het is nu al een mega-succes. Het onderwerp van PWA is hot, er zijn op dit moment 150 deelnemers en er staat die deelnemers een erg gaaf programma te wachten.

Reacticon versie 2

Nog maar pas geleden, in maart 2018, vond Reacticon versie 1 plaats en het was zo'n succes (met een uitverkochte zaal en een niet-te-behandelen wachtlijst) dat we het nog een keer moesten doen:

Maar Reacticon versie 2 is nu al een groter succes dan versie 1, met meer deelnemers, meer sprekers en een mooiere locatie.

Presentaties en debat

PWA is nieuw en de Magento community moet nog tot best practices komen. Het betekent niet dat er geen shops met PWA gebouwd kunnen worden (oplossingen als Deity en Vue Storefront zijn er gewoon klaar voor).

Maar het betekent nog wel dat er gaten zijn die nog opgevuld moeten worden: Wat zal bijvoorbeeld de GraphQL API van Magento 2.3 gaan betekenen? En hoe passen Magento extensies in dit verhaal? En natuurlijk een hamvraag als "moet je nu voor Vue of React gaan?".

Precies deze vragen bepalen de aard van Reacticon. En in plaats van alleen te luisteren gaan we ook de discussie aan.

Een nieuwe vorm van congresseren

We jagen een nieuwe vorm van een congres aan: Sprekers mogen onderbroken worden tijdens een talk, we wachten niet netjes tot de Q&A aan het eind van een talk. Er zullen meerdere microfoons in de zaal ronddwalen, plus maar liefst drie moderators. En als er geen vragen komen, dan gaat de spreker gewoon die vragen aan het publiek stellen. Des te meer meningen loskomen, des te beter. Want op die manier komen we samen verder.

Enthousiast over Magento? Kom naar Reacticon!

Ben je een Magento frontend developer? Dan is het deelnemen aan Reacticon sowieso een must, want jouw manier van werken gaat misschien in de komende jaren flink op de schop.

Ben je een Magento backend developer? Dan is deelname aan Reacticon zeker de moeite waard, want met de headless opzet wordt het communiceren met frontenders een stuk efficienter.

Ben je een Magento manager of webwinkelier? Dan vergt Reacticon wel flink wat technische kennis. Maar door deel te nemen krijg je wel een kijkje in de keuken van de toekomst. PWA gaat de wereld veranderen (ik houd zelf niet van zulke boute uitspraken, maar Google zorgt ervoor dat dit gebeurt). En het is dus belangrijk mee te groeien.

Ben je actief bezig met het implementeren van Magento shops? Dan zal de manier waarop die implementaties gemaakt worden in de komende jaren drastisch veranderen. Reacticon vormt hierbij een belangrijkste eerste stap. En het zou zonde zijn als je het mist. Schrijf je dus snel in via reacticon.org.

Links

Geschreven door Jisse Reitsma op 20 september 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!