22 augustus 2018
Magento 2 JavaScript cursus
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Op 31 augustus aan de slag met KnockoutJS en UiComponenten

Magento 2 is een flexibele applicatie waarmee heel veel verschillende e-commerce scenarios gebouwd kunnen worden. Dat betekent wel dat het de juiste kennis vergt om er mee aan de slag te gaan. Vooral de JavaScript kant schrikt vaak developers af. En dat is jammer, want het biedt heel veel mogelijkheden. Met onze JavaScript cursus wordt de frontend echter ineens inzichtelijk. En je kan nog aanschuiven voor 31 augustus.

Vrijdag 31 augustus - een dag lang JavaScript

De Magento 2 frontend maakt gebruik van verschillende JavaScript libraries, waarvan RequireJS en KnockoutJS de belangrijkste zijn. Require wordt gebruikt om afhankelijkheden flexibel te houden en overrides gemakkelijk mogelijk te maken. Knockout zorgt voor een nieuwe syntax zodat data uit de Magento applicatie sneller in het HTML document gekoppeld kunnen worden, waarbij er allerlei trucs zoals observers, local storage en custom binding handlers toegepast kunnen worden.

Het is daarbij cruciaal om het grotere plaatje te zien. JavaScript is voor veel Magento developers een nieuwe taal (want voorheen was de focus vooral op PHP) en concepten zoals scopes, invocation patterns en closures worden vaak niet volledig begrepen. Met deze Yireo cursus rennen we door die basics heen, om daarna met een juiste blik naar Magento JavaScript te kijken.

Tips met achtergrondkennis

Tijdens de cursus van 31 augustus wordt niet alleen de basis van RequireJS en KnockoutJS behandeld. Er worden juist ook een paar veelvoorkomende scenarios opgepakt, zoals het uitbreiden van de checkout en het garanderen dat de Full Page Cache nog steeds goed werkt (via hole punching). De training wordt hierdoor ook heel praktisch. Tips zijn direct toepasbaar.

Schrijf je nu in

Er is nog plek. Wil je zelfstandiger de Magento 2 frontend uit kunnen breiden? Meld je dan snel aan via deze link: /training/2018-08-31-magento2-theming2

Geschreven door Jisse Reitsma op 22 augustus 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!