6 mei 2018
MeetMagento NL 2018 en ExtDN
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Code kwaliteit moet omhoog

Over een maandje is het al zo ver: De jaarlijkse MeetMagento Nederland vindt dan plaats in Utrecht. En dit jaar is Yireo ook weer van de partij maar met een ander jasje: ExtDN - een initiatief van internationaal bekende Magento extensie ontwikkelaars om code kwaliteit omhoog te krikken.

Wat is ExtDN?

ExtDN startte 2 jaar geleden als een initiatief van Fooman (bekend van extensies zoals PdfCustomizer en EmailAttachments) met als doel om een tegenwicht te bieden op het moment dat Magento plannen voor de nieuwe Marketplace lanceerde.

Maar na verloop van tijd is de missie breder geworden, met ook een toeloop van extensie providers als gevolg: Aheadworks, DotMailer, Yireo, Genmato, IntegerNet en nog veel meer.

Minder conflicten

Op dit moment telt ExtDN 21 leden en heeft de samenwerking vooral als missie om het webwinkeliers makkelijker te maken extensies te installeren. Dit betekent minder conflicten, waarvoor betere code nodig is, waarvoor betere tools nodig zijn om die kwaliteit te garanderen.

EQP en PHP CodeSniffer

ExtDN is hiervoor een samenwerking begonnen met Magento zelf, specifieker het team dat EQP onder beheer heeft: Het Extension Quality Program zoals dat ook bij de Magento Marketplace wordt gebruikt.

Concreter is er ook een community project voor het verbeteren van Magento CodeSniffer regels gestart. Iedereen kan bijdragen zodat we de do's en dont's op een rijtje te krijgen.

Bezoek onze ExtDN stand!

Op 01 juni 2018 tijdens MeetMagento Nederland zijn we van de partij o.a. met een echt ExtDN stand: Ben je een extensie ontwikkelaar, developer, manager of webwinkelier? We hebben jouw feedback nodig:

  • Welke slechte ervaringen heb jij met extensies?
  • Hoe zou je die slechte ervaringen permanent opgelost zien?
  • Welke bad practices ben je tegengekomen in extensies?
  • Gebruik je de Magento Marketplace veel?
  • Wil je bijdragen aan het ExtDN ?

Kom op 1 juni naar ons toe - we kijken uit naar een leerzaam gesprek!

Zie ook: www.meet-magento.nl

Geschreven door Jisse Reitsma op 6 mei 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!