1 mei 2018
Magento Imagine en een Masters Award
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Mijn dank is groot voor de mooie award

Een paar weken geleden vond Magento Imagine 2018 plaats. Er zijn al genoeg blogs geschreven over het technische nieuws dat naar buiten kwam: Magento 2.3, PWA Studio, GraphQL support, Community Engineering projecten als MSI, Page Builder, etcetera. Ik schrijf daarom geen extra overzicht van het event, maar ik wilde wel mijn dank uitspreken voor de Magento Masters award die ik tijdens Imagine ontving.

Magento Masters award

Op de tweede dag van Imagine (24 april) ontving ik - samen met 19 anderen - een Magento Masters 2018 award. Masters zijn opgedeeld in 3 groepen: Makers, Mentors and Movers.

Drie groepen

Ik was een van de drie Movers, vanwege mijn effort om de developer community naar testing (MageTestFest) en PWA (Reacticon) toe te bewegen - en vanwege de effort in vele andere tech-social events (gebruikersgroepen, hackathons en trainingen).

Holland!

Ook een leuk weetje: 3 van de 20 masters (inclusief mezelf) waren Nederlands. Ook Sander Mangel en Danny Verkade vertegenwoordigden Nederland. Heel tof te zien hoe we weer als Hollanders laten zien hoe het echt moet ;)

Dank je wel

Het is heel tof om zo'n award te krijgen. Dank je wel, Magento. Toch voelt het grappig genoeg meer als de kers op een taart die op zichzelf al heel lekker was: De energie die ik in Magento stop, heeft zich al lang terug vertaald: Anderen geven feedback op wat ik doe, dragen bij aan community projecten, worden vrienden.

Manifest

Eigenlijk zie ik de Magento Master award daarom veel meer als een bevestiging van hoe open source en business in elkaar kunnen grijpen, in plaats van dat het om mijzelf draait.

Het is een principe waar ik Yireo destijds op heb gebaseerd, zoals vastgelegd in een Yireo Manifest.

Community & business

Laat ik eerlijk zijn: Als ik geen geld met Magento zou verdienen, dan zou ik doorgestoomd zijn naar een platform waar ik dat wel kan. En omdat ik juist wel verdien aan Magento, geef ik ook terug - voort wat, hoort wat.

Maar stom genoeg, hoe meer ik terug geef, des te meer ik weer terug krijg. Ongetwijfeld is deze wisselwerking niet voor iedereen weggelegd, maar bij mij werkt het.

Open source werkt

En het werkt tot een extreme: Deze weken ben ik keihard bezig met allerlei projecten, initiatieven en events te promoten waarin geen geld wordt verdiend. Maar dankzij de naamsbekendheid krijg ik toch weer sneller mijn trainingen en extensies verkocht.

Het Magento Mastership helpt mij dus enorm in mijn business. En dat is opnieuw iets om Magento erg dankbaar voor te zijn. Kumbaya.

Geschreven door Jisse Reitsma op 1 mei 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!