30 maart 2018
Reacticon was een megasucces
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Een PWA congres voor Magento developers

Op 16 en 17 maart 2018 vond Reacticon plaats: Een Magento developer congres rond PWA (Progressive Web Apps). En het was een megasucces: De zaal die eigenlijk alleen een plek bood voor 90 man werd volgepropt tot aan 116 mensen. En nog steeds was er een wachtrij van rond 40 mensen.

Wat gebeurde hier?

PWA is hot. Dat is wel duidelijk. Vorig jaar tijdens Imagine 2017 werden er developer discussies gehouden rondom de JavaScript laag van Magento 2. En hierbij werd meerdere keren genoemd dat de huidige laag van o.a. Knockout en uiComponenten nodeloos complex was: Het integreren met een bestaand JavaScript framework zoals Angular, Vue of React zou een hoop schelen. Headless oplossingen waren ineens erg populair.

Magento is hierop ingesprongen door een begin te maken aan een eigen PWA oplossing: Magento PWA Studio. Samen met de lead architecturen - James Zetlen en Andrew Levine - speelden we hier als Yireo op in door een PWA congres te organiseren. Met een speelse naam - Reacticon - aangezien we als community een reactie wilden geven aan de keuze van Magento voor React.

Kopje koffie met James Zetlen

Het eerste idee voor dit congres was simpel: Stuk of 30 developers rondom een podium met James Zetlen die onder het genot van een kopje koffie een beetje over PWA praatte. Zo werd het tijdens ChristMage op 4 december te Aken gepresenteerd. Maar het liep al snel uit de hand:

Het event was 5 weken voor tijd (begin februari) al officieel uitverkocht, zitplekken werden opnieuw gerankschikt om meer mensen toe te laten en nog steeds was er ruimte te kort: Met als gevolg een wachtrij van 40 man. Om in te spelen op de grotere vraag werd het programma ook flink uitgebreid met nieuwe sprekers, extra onderdelen en een leuk feestje achteraf.

Hackathon bij Deity

Naast de congresdag werd er ook een hackathon georganiseerd bij Deity - een nieuwe speler op de Magento markt en een specialist op het gebied van PWA architectuur. En dit hackathon was ook niet een van de minsten: Maar liefst 80 developers kwamen opdagen om met diverse technieken te spelen - PWA Studio, Vue Storefront, FrontCommerce en Deity waren allen van de partij om te helpen. Een daverend succes.

Versie 2 in oktober

Vanwege het grote succes kan een versie 2 niet uitblijven. Inmiddels is deze volgende keer ingepland op donderdag 4 oktober (met een hackathon op 5 oktober). Daarover binnenkort meer.

Links

Geschreven door Jisse Reitsma op 30 maart 2018

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!