16 september 2017
MageTestFest - een uniek developers event
Yireo Blog
Yireo in het kort:

Een must-attend developer event op 17 november

Misschien is het al voorbij de radar gekomen: Half november vindt er een nieuw Magento developer congres plaats - MageTestFest - georganiseerd door Yireo, van 15 tot en met 18 november 2017, met veel verschillende onderdelen die een verschil maken: Het evenement begint met 2 dagen workshop, gevolgd met een diepgaand kenniscongres, een after-party en een hackathon. Voor wie? Developers. Waarover? Testing.

Alleen maar testing?

Ja, alleen maar testing. Al vele jaren worden er over de hele wereld allerlei congressen rondom Magento georganiseerd - landelijke MeetMagento events, developer-gerichte MageTitans, unconferences, hackathons, gebruikersgroepen. En vaak zijn zulke evenementen een gelegenheid om allerlei verschillende onderwerpen aan te boren, met veel verschillende sprekers. En bepaalde onderwerpen blijven vanwege die diversiteit juist onderbelicht of zijn juist te specifiek zonder de basis aan te raken. Het nadeel is dat er weinig focus is.

Met MageTestFest doen we dit anders: Er zijn niet meerdere onderwerpen, maar slechts 1 onderwerp: Software testing (met natuurlijk allerlei specifiekere onderwerpen binnen dit spectrum). En er zijn niet allerlei verschillende sprekers, er is juist een simpele line-up van sprekers die vermaard zijn in de Magento developers vanwege hun kennis op dit vlak: Testing.

Hiervoor komt Vinai zijn huis uit

Een van de grootste bekendheden van de Magento community is Vinai Kopp - voorheen een in-house developer, nu een van de officiele Magento U trainers, en vooral bekend vanwege zijn kennis rondom TDD (Test Driven Developer). Vinai heeft ook een gezin. En na vele jaren geleefd te hebben voor de community, heeft hij de laatste jaren steeds vaker voor zijn gezin gekozen. Hij werd steeds minder op congressen gezien.

Op het moment dat ik MageTestFest in elkaar zette, wist ik dat hij erbij moest zijn - vanwege zijn authoriteit en zijn kennis - maar ik wist ook dat hij er zeker ook bij wilde zijn: En dat klopte. Ik hoefde Vinai maar een half woord te geven over de hoedanigheid van het congres en hij zei ja.

Gurus on stage

Een van de redenen was dat hij ook wist wie er nog meer kwamen. De sprekers zijn nu allemaal officieel bekend gemaakt (met uitzondering van een aantal Magento core developers) maar Vinai gaf ik al snel mee dat Sebastian Bergmann en Mathias Verraes ook op de sprekerslijst stonden. Sebastian is de oprichter van PHPUnit en daarmee een guru op het gebied van testing. Veel mensen kennen hem daarom.

Minder mensen zijn bekend met Mathias Verraes, terwijl hij juist ook in de testing sfeer erg toonaangevend is: Hij is een spreker, auteur, blogger en trainer op het vlak van Domain Driven Design (DDD) en daardoor ook op het gebied van design patterns, refactoring, design processes, event storming, event sourcing. Ook al ken je misschien Mathias en Sebastian niet, Vinai kende ze wel en hij begon op en neer te springen op het moment dat hij hoorde dat zij kwamen.

Hier bovenop vullen ook Fabian Schmengler (die druk bezig is met zijn nieuwe TDD boek) en James Cowie (Magento ECG team en bekend vanwege zijn talks over BDD) de gelederen, waardoor een indrukwekkende standup van sprekers is ontstaan.

Het concept

Het concept van MageTestFest is simpel: Een complete focus op het gebied van software testing, zodat het hele spectrum goed uitgelicht wordt en zodat alle deelnemers boordevol informatie terug naar huis gaan. Ben je een developer? Dan kan je dit niet missen. Want ik durf te wedden dat men het nog lang over MageTestFest zal gaan hebben. Ben je een manager? Dan kan je jouw developers niet deze kans te ontnemen, vooral ook omdat de software kwaliteit met testing omhoog gaat - minder bugs betekent meer tijd om nieuwe projecten op te pakken.

MageTestFest wordt gewoon een heel tof evenement. Ben jij erbij? Meer informatie en tickets zijn beschikbaar via de website magetestfest.com.

Geschreven door Jisse Reitsma op 16 september 2017

Behoefte aan een training op maat?
Dat gaat we doen!

Een training kan op maat en op locatie worden gegeven. Hierdoor weet je zeker dat de tijd optimaal wordt benut en dat de training zeker de moeite waard is. Om de training op maat te maken overleggen we eerst over de vorm en de onderwerpen. Hierna sturen we een offerte op. Zie hiervoor ook onze tarieven. Sinds 2011 hebben we al honderden bedrijven (geen grap en geen overdrijving) van een professionele opleiding voorzien. We beloven je dat het inspirerend en leerzaam is!